Zo zorg je goed voor jouw kat! 

Katten zijn in Nederland zeer populaire huisdieren. Je ziet ze bij alleen staande, maar ook bij grote gezinnen. Om ervoor te zorgen dat je kat zich bij jullie thuis op zijn gemak voelt, is het belangrijk dat je voor de aanschaf van een kat de juiste voorbereidingen treft. Zo dien je te zorgen voor een veilige omgeving voor de kat. Hierbij dien je te denken aan een fijne slaapplek, maar ook aan genoeg speeltjes.

 

Zorg ervoor dat je kat al in in dingen krijgt

Als je van plan bent om je kat naar buiten te laten gaan, dan is het uiterst belangrijk dat je zorgt voor de juiste inentingen. Katten kunnen buiten namelijk verschillende ziektes oplopen. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot de dood. Naast dat de kat hier zelf ziek van kan worden, kunnen ook andere huisdieren ziek worden van dit virus. Het is daarom verstandig om je kat direct te laten enten tegen veelvoorkomende ziektes. Mocht je niet weten wat voor inentingen je kat nodig heeft, dan kun je gerust contact opnemen met de dierenarts. Hij of zij legt jouw vervolgens uit welke dingen noodzakelijk zijn en welke er worden aangeraden.

 

Zorg voor voldoende ontspanning

Net als een mens houdt een kat ervan om lekker te luieren. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat de kat voldoende ruimte heeft. Over het algemeen houden katten er erg van om in en rondom een krabpaal te zitten. Zorg er daarom voor dat je een mooie en leuke krabpaal aanschaft voor je kat. Veel mensen kiezen ervoor om ook het voer- en drinkbakje hierin te zetten

Een andere manier om je kat net wat meer ontspanning te geven, is door kattenkruid te kopen. Je kat komt hierdoor in een lichte roes van enkele minuten. Hou er rekening mee dat het middel maar eens in de zoveel uur werkzaam is. 

Je kunt kattenkruid in verschillende varianten kopen. De meestgeliefde is de variant waarbij hef kattenkruid in een speeltje zit verwerkt. Een kattenkruid speeltje kun je indien gewenst bestellen via het internet. Houd er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat het speeltje binnen is. Daarnaast werkt het kattenkruid niet oneindig lang. Mocht je ervoor willen zorgen dat je kat er regelmatig gebruik van kan maken dan kun je er het beste meer tegelijkertijd van kopen.