Zo word je een ware cadeautjesmeester

Hoe geef jij cadeaus? Ben jij die persoon die altijd het meest gepersonaliseerde, mooiste cadeau voor iemand heeft, iets waar die persoon het nog jaren over heeft met blijvende verbazing over hoe jij hen zó goed kent? Of ben je meer het soort persoon dat snel nog een oude fles wijn inpakt die al jaren in je kast staat, omdat je weer de gelegenheid bent vergeten? Ik hoor het al; je neigt meer naar de tweede persoonlijkheid, maar wil graag een cadeautjesmeester worden. Dus, waar begin je? Bij een fles wijn met eigen etiket, zo’n champagnefles bedrukken?

Persoonlijke noot 

Een champagnefles bedrukken is een goed begin, maar waar zoiets nog meer mee valt of staat is de gedachte erachter. De helft van goed cadeautjes geven is namelijk de tijd en toewijding die je erin steekt, niet eens per se het echte cadeau. Het zal je verbazen hoe weinig het uitmaakt hoeveel een cadeau waard is, bijvoorbeeld. Stel je bijvoorbeeld voor: je geeft óf een peperdure ketting, óf een armbandje van schelpjes waar die persoon het al weken over heeft maar die hen zelf steeds vergeet te kopen. Welk cadeau wordt door negentig procent van de mensen meer gewaardeerd, denk je? Het cadeau met de gedachte erachter; het cadeau dat laat zien dat je naar iemand luistert en geeft om wat die persoon écht iets doet en écht mooi vindt. Dat is de ware kracht van cadeaus geven, en iets wat je als eerste onder de knie moet krijgen. Luister naar de mensen in je leven, maak desnoods notities als ze letterlijk zeggen wat ze nog weleens graag zouden willen maar zichzelf niet gunnen. 

Al die opties

Daarnaast is het ook goed om te bedenken wat voor gekke cadeaus er allemaal zijn. Een champagnefles bedrukken bijvoorbeeld, dat is nog niet eens zo’n slecht idee. Dat geeft jullie iets om samen van te genieten als vrienden of partners, én meteen ook een aandenken aan die dag. Ook is het altijd goed om activiteiten als cadeaus te zien. Iets gaan doen met iemand waar je van houdt; een dagje weg dat helemaal geregeld is, is ook een prachtig cadeau. Het hoeft niet duur, het hoeft niet veel, maar laat zien dat je om die persoon geeft én dat je luistert naar wat hen wel en niet leuk vindt. 

 

Kortom, zolang je met je cadeau laat zien dat je die persoon waardeert en ook luistert, zit je goed. Dat kan jij!