Waarom kiezen voor laminaat?

Heb jij een nieuwe woning gekocht en moet jij deze nog helemaal inrichten? Dan is het ook belangrijk om naar een nieuwe vloer te kijken, maar dit kan lastig zijn. Momenteel zijn er namelijk tientallen verschillende soorten vloeren en iedere vloer is weer anders. Je wilt een vloersoort vinden die ook echt binnen jouw interieur valt en dit is heel erg lastig. Iedere vloersoort heeft zijn voor- en nadelen en het kost natuurlijk ook veel geld. Anno 2022 is laminaat heel populair en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Wil jij weten waarom laminaat zo handig is om te gebruiken? En wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Het lijkt net echt

Een groot voordeel van laminaat is dat het net lijkt op echt natuurlijk hout. De meeste mensen willen namelijk een vloer met een echte houtlook en dat geeft laminaat. In het verleden kon je nog echt zien dat laminaat nep was, maar tegenwoordig is dit heel erg lastig. Laminaat is bijna niet te onderscheiden van echt hout, maar brengt wel alle voordelen met zich mee. Zo is een echte natuurlijke houten vloeren heel vervelend om te hebben, zo heeft deze meer onderhoud nodig.

Veel mogelijk

Met een laminaatvloer is van alles mogelijk en heb je keuze uit talloze kleuren en stijlen. Er is altijd wel een type dat perfect past bij jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld een laminaatvloer uitkiezen met een echte houtlook, maar ook een laminaatvloer die lijkt op natuursteen. Ook is een laminaatvloer heel eenvoudig om te plaatsen en ben je niet honderden euro’s kwijt voor het laten leggen van de vloer. Wil jij een visgraat vloer? Dan is dit natuurlijk wat moeilijker en kan het beter zijn om hem te laten leggen.

Onderhoud

Laminaat wordt ook door veel mensen gekozen omdat deze vloersoort heel weinig onderhoud nodig heeft. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een doek volstaat om de vloer in optimale conditie te houden. Je kunt de vloer op deze manier tientallen jaren houden en dit maakt de vloer ook direct een stuk duurzamer. Je hebt zelfs laminaatvloeren die vochtbestendig zijn en dit betekent dat je ze overal in je woning kunt gebruiken. Zoek op het internet een aanbieder uit, waarbij je een laminaatvloer kunt kopen. Kijk wel of de aanbieder ook garantie meegeeft over de laminaatvloer.