Waarom is vitamine D zo belangrijk voor het lichaam?

Gezond blijven, we willen het allemaal. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot een slechtere weerstand. Daarom is het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen, zowel via voeding als via supplementen. Er zijn veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D, zoals lever, eieren en vette vis. Maar de zon geeft het lichaam ook vitamine D. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd in de buitenlucht doorbrengt! Echter kan het voorkomen dat de vitamine D waarde in het lichaam te laag is. Supplementen kunnen dan uitkomst bieden. In deze blog bespreken we het belang van vitamine D. 

Verschillende soorten vitamines

Vitamines zijn organische stoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je krijgt vitamines binnen via onder andere voeding. Er zijn veel verschillende soorten vitamines, maar de meeste kun je onderverdelen in drie groepen: vet oplosbare vitamines, wateroplosbare vitamines en minerale vitaminen. Vet oplosbare vitamines worden door je lichaam opgeslagen in de lever en de vetcellen. Deze vitamines heb je dus niet dagelijks nodig, maar je kunt ze wel gebruiken wanneer je lichaam ze nodig heeft. De twee vet oplosbare vitamines zijn vitamine A en D. Wateroplosbare vitamines worden niet door je lichaam opgeslagen. Het kan dus heel goed zijn om dagelijks extra vitamines in te nemen. 

Waarom is vitamine D zo belangrijk?

Zoals je waarschijnlijk weet, is vitamine D erg belangrijk voor de gezondheid. Het helpt je botten en spieren sterk te houden en draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Maar wat veel mensen niet weten, is dat vitamine D ook goed is voor je mond en gebit. Vitamine D kun je ook krijgen door in de zon te zitten, want daar maakt je lichaam het aan. Als je niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, kan dat leiden tot een slechte weerstand en uiteindelijk in ernstige gevallen ook tot depressie. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Supplementen zijn een manier om ervoor te zorgen dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Heb je te maken met lage vitamine D-waardes in jouw bloed? Dan kan een vitamine d supplement uitkomst bieden. 

Wat is groenlipmossel en curcumine?

Ben je op zoek naar groenlipmossel en curcumine? Curcumine is een natuurlijke stof die voorkomt in kurkuma, een wortelgroente die vooral in India wordt geteeld. De stof heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen en pijn. Bovendien is het goed voor de gewrichten en kan het helpen om soepel te bewegen. Deze blog is echter niet geschreven als medisch advies.