Waar moet je rekening mee houden als je verpakkingen gaat aanschaffen?

Het maakt niet of je eigen winkel hebt of een webwinkel hebt waar je producten verkoopt, de kans is groot dat je verpakkingsmateriaal nodig zult hebben. Wanneer je verpakkingsmateriaal gaat aanschaffen, dan is het van groot belang dat de verpakkingen van uitstekende kwaliteit zijn en ook dat de juiste soorten materialen zijn gekozen. Kortom, er zijn enkele punten waar je op moet letten. Welke punten dit allemaal zijn vind je dan ook in dit handige artikel. 

 

Denk aan het milieu 

Het is erg belangrijk om aan het milieu te denken als je verpakkingsmateriaal gaat aanschaffen. Verpakkingsmateriaal wordt voornamelijk eenmalig gebruikt en moet daarna vernietigd of gerecycled worden. Daarnaast beland ook zeer veel verpakkingsmateriaal in het natuur en dat is erg jammer. Vooral als je natuurlijke of biologische producten verkoopt, is het van groot belang om hierover na te denken. Je doelgroep houdt niet van niet recyclebare verpakkingen of plastieken verpakkingen. Daarom kun je het beste papieren zakjes aanschaffen in plaats van plastic doosjes

 

Stevigheid en kwaliteit 

Het verpakkingsmateriaal moet van uitstekende kwaliteit zijn, want anders gaat dit ten koste van de reputatie van je winkel of webwinkel. Vooral als je producten verzend via transportbedrijven, is het erg belangrijk om aan de kwaliteit van verpakkingen te denken. Het zou erg zonde zijn als de producten beschadigd bij je klanten aankomen want dat resulteert in een negatieve recensie. Hierdoor loopt je bedrijf imagoschade op en dat moet je altijd voorkomen. Verpakkingsmateriaal van kwaliteit herkennen is erg lastig, want dit kan je niet aan het uiterlijk zien. Gelukkig heb je wel meer zekerheid als je verpakkingsmateriaal bij een groothandel aanschaft. 

 

Bedruk zoveel mogelijk verpakkingen

Wanneer je verpakkingen gaat aanschaffen voor je onderneming, is het belangrijk om de verpakkingen te bedrukken met de logo van je onderneming. Het zou erg zonde zijn als je hier niet gebruik van maakt, want het is een uitstekende mogelijkheid om reclame te kunnen maken. De verpakkingen laten bedrukken kan je in veel gevallen laten doen door de groothandel waar je de verpakkingen hebt aangeschaft, maar ook kan het voorkomen dat je hiervoor een drukkerij moet inschakelen. Het maakt in principe niet uit door wie je dit laat doen, als het maar gebeurt, want het zou echt een gemiste kans zijn. Houd er wel rekening mee dat het bedrukken van verpakkingen kosten met zich meebrengt, maar dat spreekt voor zich. Wel heb je bij vele bedrijven korting zodra je meer verpakkingen bestelt.