Houd hier rekening mee als je op vakantie gaat!

Jaarlijks besluiten miljoenen Nederlanders om op vakantie te gaan. Dit kan gaan om een vakantie in eigen land, maar ook om een vakantie naar het buitenland. Als jij van plan bent om dit jaar naar het buitenland te gaan, dan is het belangrijk dat je een aantal zaken vooraf regelt. Zo dien je er in sommige gevallen onder andere voor te zorgen dat je een visum hebt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken die vooraf geregeld moeten zijn.

 

Zorg ervoor dat je ruim op tijd een visum aanvraagt

Als je van plan bent om binnenkort naar een land buiten Europa op vakantie te gaan, dan is het ten zeerste aan te raden om ruim op tijd om visum aan te vragen. Een visum aanvragen neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag. Daarnaast is het in veel gevallen eenvoudig te regelen via het internet. Wat voor soort visum je nodig hebt, verschilt per vakantiebestemming. Onderzoek dit eerst en kijk vervolgens waar je terecht kunt voor het desbetreffende visum. Let erop dat je een visum ruim van tevoren moet aanvragen. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je het land niet in komt omdat je jouw visum nog niet binnen hebt.

 

Kijk of er vaccinaties worden aangeraden

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, kan het zo zijn dat er bepaalde vaccinaties nodig zijn. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de risico’s die er zijn in dit land. Mochten er bepaalde vaccinaties worden aangeraden, dan is het zeer verstandig om dit alles ruim van tevoren te regelen. Kijk waar je terecht kunt voor de desbetreffende vaccinaties en plan maanden van tevoren de afspraak in. Het kan namelijk zo zijn dat je meerdere vaccinaties nodig hebt om goed beschermd te zijn tegen een bepaalde infectie of ziekte. Vaccinatie hepatitis b en vaccinatie buiktyfus zijn vaccinaties die in veel landen worden aangeraden. Zo wordt een vaccinatie hepatitis B bijvoorbeeld aangeraden als je naar Suriname gaat. Vaccinatie buiktyfus wordt veelal aangeraden als je naar een Afrikaans land op vakantie gaat. Naast deze vaccinatie, zijn er nog tal van andere vaccinaties die aangeraden kunnen worden. Mocht je niet weten welke vaccinaties je nodig hebt, dan kun je informatie inwinnen bij de GGD. In de meeste gevallen kosten vaccinaties je niet of nauwelijks geld. Onderzoek dit wel ruim op tijd.