
Als je moeite hebt met traplopen omdat je wat ouder bent geworden of aan het herstellen bent, dan is het zeer aan te raden om een tweedehands traplift aan te schaffen en te laten plaatsen. Het is namelijk levensgevaarlijk om zonder ondersteuning de trap te beklimmen, want als je valt dan kan dat een fatale afloop hebben. Veel ouderen weigeren een traplift aan te schaffen, vooral omdat ouderen wat eigenwijzer zijn, maar ook omdat ouderen vaak het geld niet hebben voor een traplift. Gelukkig kun je tegenwoordig ook tweedehands trapliften aanschaffen en daarvoor subsidie aanvragen. Hoe dat werkt, vind je dan ook in dit artikel.
Waarom een tweedehands traplift?
Mocht je een traplift kopen en jezelf afvragen waarom het verstandig is om voor een tweedehands traplift te kiezen, dan is het handig om te weten dat het verschil tussen een nieuwe en een tweedehands traplift enkele duizenden euro’s kan zijn. Daarnaast is een tweedehands traplift vaak in uitstekende staat en dus net zo goed als een nieuwe traplift. Dit komt doordat bedrijven die zich hiermee bezighouden, de traplift volledig reviseren, nakijken en onderhouden. Je hebt dus zeker wel voldoende zekerheid als je kiest voor een tweedehands traplift kopen bij een bedrijf.
Neem contact op met de gemeente
Dat veel ouderen, maar ook veel jongeren de kosten van een tweedehands traplift niet kunnen betalen, is vrij logisch. Dat begrijpt de gemeente ook en daarom kan je door contact op te nemen een afspraak maken voor het aanvragen van subsidie. Je maakt dan een afspraak bij het WMO-loket en gaat dan met meerdere medewerkers in gesprek. Soms wordt er gekeken naar hoeveel je zelf kan inleggen en naar je eigen financiële situatie. De gemeente wilt niet altijd bijdragen aan de kosten van een traplift en dat kan verschillende oorzaken hebben. Toch blijft het altijd het proberen waard aangezien vrijwel alle aanvragen goedgekeurd worden.
Wat is de hoogte van de subsidie
Wat de hoogte is van de subsidie die je zult ontvangen, is erg lastig te betalen. Dat heeft te maken met dat dit afhankelijk is van je eigen inkomen, maar ook van het bedrag dat je maximaal kan inleggen. Daarnaast betaalt de gemeente nooit de volledige aanschafprijs van de traplift, maar draagt wel een groot gedeelte bij. Dit houdt dus in dat je wel altijd zelf een gedeelte van de traplift moet betalen. Daarom is het ook zo verstandig om te kiezen voor een tweedehands traplift. Je hoeft dan een klein bedrag zelf bij te dragen en dat is erg fijn.