Europa op unieke manieren ontdekken

Ben jij een echte avonturier? En ben je dan ook altijd op zoek naar een nieuwe internationale vakantiebestemming die je kunt ontdekken? Dan past een verrassingsreis helemaal bij jou. Laat een reisbureau alles voor je boeken en kom er vlak voor vertrek pas achter waar je heengaat. Of ga je voor interrailen? Met een interrail pas kun je voor een bepaalde tijd door heel Europa reizen met de trein. Plan je reis, pak je tas in en beleef een avontuur als nooit tevoren. Deze blog legt je meer uit over verrassingsreizen, interrail passen en de blog geeft je inspiratie voor vakantiebestemmingen in Europa. 

Boek een verrassingsreis

Het uitkiezen van de perfecte vakantiebestemming is een flinke uitdaging. Misschien is het een leuk idee om een keer de touwtjes uit handen te geven en een verrassingsreis te boeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Bebsy. Dit bedrijf stelt een geweldige vakantie voor je samen zonder dat jij op de hoogte bent van de bestemming. Dit kom je pas twee tot drie weken voor vertrek te weten. Natuurlijk heb je wel enige invloed op je vakantie. Je kunt je eigen wensen aangeven waar Bebsy vervolgens rekening mee houdt. Zo kun je gaan voor een zonnige verrassingsreis of voor een reis naar Italië (maar dan weet je natuurlijk niet waar precies). Het leuke aan een verrassingsreis is dat je niks zelf hoeft te boeken, maar toch beleef je een onvergetelijke reis. 

Interrail pas 

Verschillende landen in Europa ontdekken in één zomervakantie? Het klinkt misschien als een droom, maar je kunt het werkelijkheid maken met een interrail pas. Dit is een speciale pas die je online kan aanschaffen. Vervolgens kun je met de trein door heel Europa reizen. Hoe werkt dit dan precies? Er zijn meerdere passen. Zo kun je gaan voor een Global Pass of een One Country Pass. De eerste biedt je de mogelijkheid om binnen één maand tijd op zeven of vijf dagen met de trein te reizen. Je hebt keuze uit 33 verschillende landen. Ga je voor de One Country Pass? In dat geval kun je binnen één land reizen, maar dan heb je wel de optie om in allerlei verschillende steden te stoppen. Het is maar net of je een beetje van alles wilt zien of kiest voor één land optimaal beleven. Overigens is het altijd mogelijk om de periode te verlengen. 

Milaan, Geneve of Praag

Zoals je nu al wel weet, kun je Europa op unieke manieren ontdekken. Ga je als avonturier voor een verrassingsreis of toch voor interrailen? Er zijn in elk geval genoeg prachtige steden die je kunt verkennen. Doe bijvoorbeeld een stedentrip Milaan. Bezoek hier de Duomo en eet een verrukkelijke pizza in een van de gezellige steegjes. Een andere tip is Geneve. Hier vind je een unieke combinatie van indrukwekkende architectuur in het stadscentrum en natuur aan de rand van de stad. Ben je in Geneve, neem dan zeker een duik in het meer. Of ga naar Praag! Van gotiek tot barok, in deze stad vind je unieke bouwstijlen. Ook zijn er jazz kelders die perfect zijn voor een avondje uit.