Een moderne badkamer creëer je zo

Veel mensen houden van een moderne badkamer. Wil jij een badkamer volgens de laatste trends? Lees dan deze blogpost vol informatie en creëer je eigen unieke droombadkamer door trends te combineren met je eigen persoonlijke smaak.

Denk goed na over je basis van je badkamer

Een nieuwe badkamer aanschaffen is voor veel mensen een grote investering. Natuurlijk kun je helemaal afgaan op de trends van nu, maar onze tip is om te kijken naar een goede basis die je over de jaren heen nog steeds mooi zult vinden. Het mooie aan een basis is dat je deze elke keer weer iets kunt veranderen door het toevoegen of weghalen van bijvoorbeeld accessoires.

Tips voor grote én kleinere badkamers

Heb je een grotere badkamer? Dan kun je in je basis voor donkere tinten kiezen. Ga voor veel grijs en zwart tinten en creëer die industriële uitstraling. Zo kun je gaan voor een badkamerspiegel met verlichting in het matzwart. Deze spiegels zijn vaak erg robuust, ondanks dat zorgen ze voor een zeer ruimtelijk ogende badkamer. Een spiegel is een must in elke badkamer! Niet alleen zijn spiegels heel praktisch, ook maakt het de kleinere badkamer voor het gevoel nét even groter. Door te gaan voor een ronde spiegel krijg je een speels een modern effect. Om de industriële stijl door te trekken, kun je gaan voor een groot badkamermeubel in bijvoorbeeld een warme houtkleur. Wanneer veel van je wanden de betonlook hebben, is het mooi om wat warmere kleuren toe te voegen in je meubels of accessoires. Heb jij juist een kleinere badkamer? Dan kun je je kleurenpalet het beste wat lichter houden. Kleuren als lichtbruin, beige, taupe, wit en roze zijn misschien meer voor jou weggelegd. Ook is het goed om te investeren in genoeg opbergruimte. Zo ruim je al je spulletjes netjes op en liggen ze niet meer in de weg. Dit zorgt voor een opgeruimde look en hierdoor weer een grotere badkamer. Daarnaast kun je een opgeruimde badkamer ook veel makkelijker schoonhouden. Je haalt overal zo een doekje overheen zonder kleine prulletjes steeds te moeten verplaatsen.

Spelen met badkameraccessoires

Wanneer je tevreden bent over je basis, kun je gaan spelen met het toevoegen van accessoires. Houd jij alles liever strak? Ga dan voor een basic badmat en match je handdoeken daarbij. Ook kun je je zeepjes en flessen vervangen door mooie pompjes waar je je producten in bewaard. Ben jij juist iemand die houdt van vrolijke accessoires? Dan kun je hiermee lekker losgaan! Ga voor handdoeken en een badmat in een vrolijke kleur en voeg hier en daar wat plantjes toe aan je badkamer.