Zoek je een mooie kentekenplaat voor je voertuig?

Je voertuig moet voor de weg worden gekeurd en daar hoort een kentekenplaat bij. Deze plaat is verplicht om op je voertuig te plakken en laat zien wie het bezit. Tegenwoordig kun je jouw zelfgekozen kentekenplaat laten maken. Je hebt dan echt iets unieks! In dit blogartikel vertellen we wat een kentekenplaat is, waarom je er één nodig hebt en hoeveel het kost om een kentekenplaat naar jouw wensen te laten maken.

Wat is een kentekenplaat?

Een kentekenplaat is een plaat die je op de achterzijde van je voertuig moet plakken. De plaat is verplicht en bevat een aantal gegevens die te maken hebben met je voertuig. Een kentekenplaat is dus een belangrijk onderdeel van het registratieproces van je voertuig.

Waarom heb je een kentekenplaat nodig?

Als je op de openbare weg rijdt, moet je voertuig gekeurd worden door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Vervolgen krijg je een kentekenplaat. Deze plaat laat zien wie het voertuig bezit en wat de gegevens van het voertuig zijn. Zonder deze plaat mag je niet op de openbare weg rijden.

Waarom zou je een kentekenplaat naar jouw wensen laten maken?

Als je het voertuig vaker gebruikt, is het leuk om er iets persoonlijks mee te doen. Je kunt je kentekenplaat laten maken met bepaalde kleuren. Op deze manier heb je altijd iets leuks om naar te kijken en laat je zien wie jouw voertuig bezit.

Waar moet je op letten bij het laten maken van een kentekenplaat?

Het is belangrijk dat je de juiste gegevens vermeldt op je kentekenplaat. De plaat moet voldoen aan de eisen die de RDW stelt. Daarnaast mag er niets op staan wat niet door de beugel kan, zoals een website of een bedrijfslogo. Ook andere verdachte teksten zijn verboden.

Hoeveel kost het om een kentekenplaat te laten maken?

De prijs hangt af van wat je precies wilt laten maken. Als je eenvoudige gegevens wilt toevoegen, kunnen de kosten rond de € 20,- liggen. Maar dingen wilt laten toevoegen, zal het wat duurder zijn. Je kunt bij verschillende bedrijven informeren naar de kosten.

Als je een mooie kentekenplaat wilt voor jouw voertuig, dan is het mogelijk om er een te laten maken die precies bij jou past. Kijk eens rond en informeer naar de mogelijkheden in jouw omgeving! Succes!