Op reis met een kindje, dat doe je zo!

Ga je binnenkort op reis met een kindje? Dan kan dat voor spanning zorgen? Hoe zorg je ervoor dat de reis voor jou, je kind en iedereen aan boord van het vliegtuig zo makkelijk en prettig mogelijk verloopt? In deze blog geef ik je wat tips voor je opkomende vlucht. Lees je mee?

Plan vast vooruit

Zorg dat je alle belangrijke informatie zo ver mogelijk van tevoren hebt, zoals de vluchttijden en de regels van de luchtvaartmaatschappij. Maak ook een lijst van alles wat je mee wilt nemen, zodat je niets vergeet en begin niet op het laatste moment aan het inpakken.

Kies de juiste vlucht

Als je met een klein kind reist, is het belangrijk om de juiste vlucht te kiezen. Zoek naar vluchten die op een gunstig tijdstip vertrekken en aankomen, zodat je kind voldoende slaapt en niet te lang hoeft te wachten op de luchthaven. Kies ook een vlucht met een comfortabele stoelindeling en voldoende beenruimte, zodat je kind lekker kan zitten en spelen.

Neem voldoende entertainment mee

Een lange vlucht kan behoorlijk saai zijn, vooral voor kinderen. Neem daarom voldoende entertainment mee, zoals boeken, kleurboeken, speelgoed en spelletjes. Je kunt ook een tablet of draagbare dvd-speler meenemen met films of tv-programma's. Zorg er wel voor dat je voldoende opladers en batterijen meeneemt, zodat je altijd genoeg stroom hebt.

Regel voldoende snacks en drinken

Op een lange vlucht kan het etenstijdschema van de luchtvaartmaatschappij niet altijd aansluiten op de behoeften van jouw kind. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. je kan namelijk snacks meenemen het vliegtuig in. En zo kan je kindje toch eten wanneer hij of zij daar zin in heeft. Ook kan je soms vloeibare voeding meenemen, bijvoorbeeld voor een baby, maar ik raad aan om de regels wat dit betreft te checken voor vertrek.

Zorg voor comfortabele kleding

Op een lange vlucht is comfortabele kleding belangrijk, zowel voor jou als voor je kind. Kies voor kleding die niet knelt, zodat je kind vrij kan bewegen en lekker kan slapen. Ga voor jezelf bijvoorbeeld voor een travelstof broek met een luchtige blouse en pak een trui in voor het geval dat je het koud krijgt aan boord. Zoek naar een vergelijkbare outfit voor je kind. Ook een extra deken en kussen kunnen zorgen voor extra comfort tijdens de vlucht.

Maak gebruik van de faciliteiten op de luchthaven

Veel luchthavens hebben faciliteiten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, zoals speelruimtes en speeltuinen. Maak hier gebruik van om je kind wat energie te laten verbranden voordat je aan boord gaat.