Op deze manieren kan jij jouw kind naar school brengen!

Wanneer je kinderen hebt, komen hier bepaalde verantwoordelijkheden bij kijken. Zodoende ervoor te zorgen dat je kind op tijd op school komt. Aangezien de meeste ouders ook werken, kan het erg lastig zijn om de kinderen naar school te brengen. Zo dien je zelf ook op tijd op werk te zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende opties die je hebt om je kind(eren) naar school te brengen.

 

Dit kun je doen als je zelf ‘s ochtends vroeg moet werken

Wanneer je zelf ‘s ochtends vroeg naar je werk toe moet, dan zou je ervoor kunnen kiezen om je kind voordat je naar werk gaat bij je vader of moeder af te zetten. Met een beetje geluk kunnen zij jouw kind naar school brengen. Een andere optie die je hebt, is door met andere ouders af te spreken dat je de dienst met elkaar wisselt. Spreek bijvoorbeeld af dat zij de kinderen naar school brengen, en dat jij ze na schooltijd ophaalt thuisbrengt. Zorg er wel voor dat je hier duidelijke afspraken over maakt, dit kan namelijk al snel voor onderlinge frustratie zorgen.

 

Zo voorkom je dat je twee auto’s nodig hebt

Een tweede auto is voor sommige huishoudens niet te betalen. Wanneer de auto gebruikt wordt om naar het werk te komen, dient er een andere vervoersmiddel gebruikt te worden om de kinderen naar school te brengen. Als je er dichtbij school woont, dan zou je ervoor kunnen kiezen om je kinderen te voet naar school te brengen. Mocht je wat verder weg van school wonen dan heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een fiets. Als de school echt kilometers van je huis vandaan zit, dan kun je er het beste voor kiezen om een elektrische bakfiets aan te schaffen. Je kunt de kinderen voor in de bak plaatsen en heb niet veel energie nodig om de fiets op gang te brengen. Als je bijvoorbeeld een heuvel op moet, dan kost het niet meer energie dan wanneer je op een recht pad fietst.

 

Als je kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt, dan zou je eventueel ook samen met ze kunnen fietsen. Pas vanaf een jaar of 10 is het verstandig om je kind alleen naar school te laten fietsen. Dit hangt er uiteraard wel vanaf hoe veilig de omgeving is. Als je hier geen fijn gevoel bij hebt, dan kun je jouw kind gedurende de basisschool periode zelf naar school brengen.