Een Perzisch vloerkleed aanschaffen, waar moet je rekening mee houden?

 

Perzische vloerkleden zijn erg populair in Nederland en dat is zeker niet vreemd. Een Perzisch vloerkleed ziet er prachtig uit en wordt volledig met de hand gemaakt. Je kunt dus ook echt zeggen dat een Perzisch vloerkleed een kunstwerk is. Mocht je ook een Perzisch vloerkleed willen aanschaffen, dan is dat een goede keuze want het is een uitstekende opvulling voor je woning. Echter, wanneer je een Perzisch vloerkleed wilt aanschaffen zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je komt daar meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Een Perzisch vloerkleed is niet goedkoop

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een Perzisch vloerkleed wilt aanschaffen, is dat een Perzisch vloerkleed niet goedkoop is. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat een Perzisch vloerkleed met de hand gemaakt is en geen enkele vloerkleed dus ook hetzelfde is. Een Perzisch vloerkleed kost gemiddeld enkele duizenden euro’s, maar er zijn uitschieters. Zo kun je ook Perzische vloerkleden voor enkele tienduizenden euro’s kopen. Wil je meer over de prijzen weten? Breng dan eens een bezoekje aan een fysieke winkel of een webwinkel waar ze Perzische vloerkleden verkopen. 

 

Er is veel imitatie in omloop

Wanneer je een Perzisch vloerkleed wilt gaan aanschaffen, dan wil je natuurlijk wel een echte Perzische vloerkleed hebben. Dit omdat een Perzische vloerkleed duur is, maar ook omdat een handgeweven Perzische vloerkleed van uitstekende kwaliteit is. Waar je rekening mee moet houden, is dat er ook veel imitatie in omloop is. Dat is dan ook zeker niet vreemd, omdat een Perzisch vloerkleed duizenden tot tienduizenden euro’s kan kosten. Mocht je niet kunnen achterhalen of een Perzisch vloerkleed imitatie of juist echt is, dan is het aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan een winkel waar ze deze vloerkleden verkopen. De specialisten van zulke winkels kunnen met gemak bepalen of een vloerkleed imitatie is. 

 

Perzische kleden moeten goed onderhouden worden

Ondanks dat Perzisch vintage vloerkleden van uitstekende kwaliteit zijn, is en blijft het wel belangrijk om de kleden goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen door de kleden naar een stomerij te brengen. Ook kun je zelf het Perzisch kleed schoonmaken met behulp van een machine, maar je moet wel voorzichtig zijn. Deze machines zijn in veel gevallen niet geschikt voor Perzische vloerkleden en kunnen je vloerkleed dus ook beschadigen.