De meest voorkomende relatieproblemen waar stellen tegenaan lopen

Relatieproblemen worden vaak als zeer vervelend ervaren, maar vaak horen ze er nu eenmaal bij. Dat je relatie een dipje heeft, is zeker niet een teken dat je een slechte relatie hebt met je partner. Momenten van onenigheid zijn er juist om weer dichter naar elkaar te komen. Mits je er op de goede manier mee omgaat! In deze blogpost lees je meer over dit onderwerp. Kun jij nog iets leren?

Communicatie is key

Iedereen heeft deze uitdrukking vast wel eens voorbij horen komen; communicatie is key. En dit is natuurlijk niet voor niets zo, want vaak kloppen de veelgehoorde clichés namelijk ook! Met communiceren wordt niet het maken van ruzie bedoeld. Juist het gesprek dat je met je partner hebt ná een dergelijke uitspatting is belangrijk. Dit is het moment om dichter tot elkaar te komen en je relatie te verbeteren óf juist verder uit elkaar te groeien.

Waar gaat het mis?

Misschien horen jij en je partner bij de groep mensen die enige vorm van ruzie of onenigheid het liefst uit de weg gaat. Op deze manier kun je wel zeggen dat jullie nooit ruzie hebben, maar eigenlijk is dit helemaal niet positief. Ruzie maken hoort er nu eenmaal bij om weer dichter tot elkaar te komen. Deze herstelmomenten zijn zeer belangrijk om jullie visies weer bij te stellen in het belang van jullie relatie.

Of misschien maken jullie juist zeer vaak ruzie, zonder deze ruzies op een goede manier uit te praten. Op deze manier is ruzie maken ook niet gezond voor jullie relatie. Wanneer je beiden erg hoog in je spanning zit, kun je het beste een gesprek uitstellen naar een later moment. Zorg er eerst voor dat jullie weer kalmeren en open staan voor een goed gesprek. Luister hierbij ook echt naar wat de ander te zeggen heeft, en laat de ander uitpraten. Probeer geen aanvallende formuleringen te maken waardoor je gesprek weer kan uitlopen op ruzie. Geef in plaats daarvan ik-boodschappen.

Problemen op seksueel gebied

Veel relaties die in een sleur zitten, hebben te maken met problemen op seksueel gebied. Met bijvoorbeeld kamagra kopen online of een erectiepil cialis kopen, zijn deze vaak alleen tijdelijk opgelost. Deze seksuele problemen hebben namelijk vaak een psychische oorzaak. Zo kunnen erectieproblemen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door stress in het dagelijks leven, ruzie met je partner, of onzekerheden over jezelf en je lichaam. Het is zeer belangrijk om over deze lastige onderwerpen te kunnen praten met elkaar. Vaak zie je dat dit niet gebeurt bij stellen die niet op de juiste manier communiceren met elkaar.