De grote woonkamer make-over

Wil jij je woonkamer een make-over geven, maar heb je geen idee waar te beginnen? Mis jij wanhopig een beetje sfeer, een beetje huiselijkheid, maar ben je nooit echt goed geweest in interieur ontwerp? Wat het probleem ook is, gelukkig ben je hier; wij hebben het laatste nieuws én interieur advies voor je, om ook jouw woonkamer te transformeren tot een plek waar je heerlijk kan ontspannen en mensen kan en wil ontvangen. Van een gaskachel kopen tot een nieuwe kleur op de muur; laten we aan die woonkamer beginnen!

Functie en vorm 

Voordat we de nieuwe verf en die gaskachel kopen, moeten we onszelf eerst een belangrijke vraag stellen. Eentje die wat simpel klinkt voor zoiets monumentaals als een woonkamer make-over, maar zeker belangrijk is. De hamvraag is: wat wil jij van je woonkamer? Denk daar even rustig over na, en lees ondertussen deze voorbeelden. Stel je iemand voor die eigenlijk het liefst ontspant door allerlei mensen over de vloer te hebben; vrienden, familie, noem het maar op. De woonkamer van deze persoon is waarschijnlijk hoofdzakelijk ingericht op gezelligheid én het kunnen ontvangen van mensen; een goede eettafel en/of zithoek om te kunnen zitten met z’n allen, veel mogelijkheid tot extra stoelen en/of kussens, en kleuren en verlichting die gezelligheid en samenzijn versterken. Stel je een tweede persoon voor; iemand die weinig mensen over de vloer heeft en dat ook graag zo houdt, en die vooral graag muziek luistert en leest. De woonkamer van die persoon? Knus, met een goede stoel of bank en een fijn geluidssysteem. Niet te veel indrukken; enkel wat zij mooi vinden. Twee mensen, twee wensen, twee totaal verschillende woonkamers. Dus, wat wil jij van je woonkamer? Wat zijn jouw wensen en behoeftes? 

Trendy!

Het kopje is wellicht misleidend, maar; trends maken niet zoveel uit. Je kan de laatste interieur trends zeker gebruiken om inspiratie uit op te doen, maar uiteindelijk is jouw ideale woonkamer van jou. Hoe maak je een woonkamer die is ingericht op jouw wensen nu nog gezellig en huiselijk? Denk aan de plekken die jij als ‘gezellig’ en ‘huiselijk’ ervaart; wat zorgt daarvoor? Is het de warme kleur op de muur of in de kussens; zijn het de decoraties die een knus en gezellig rommelige sfeer oproepen; of is het de gaskachel die je het gevoel geeft dat het altijd warm en fijn is? 

Jouw droomwoonkamer is binnen handbereik. Misschien dan toch maar een likje verf of een gaskachel kopen, denk je niet?