Alles over epoxy harsvloeren

Wat is elk type epoxyharsvloer en hoe verschilt het? 

Een van de meest voorkomende vloeren materialen beschikbaar is epoxy giethars. Het is robuust, duurzaam, vlekbestendig en eenvoudig te onderhouden. Maar wat is precies epoxyhars? Hoe kunt u vertellen of het zal werken in uw huis? Lees verder om meer te ontdekken over de vele soorten epoxyhars vloeren en hoe ze te installeren. 

Epoxy – wat het precies is 

Omdat het een polymeer is, is epoxy opgebouwd uit talloze kleine eenheden die met elkaar verbonden zijn. Het wordt geleverd in twee stukken, die worden gecombineerd om het eindproduct te maken. De hars hardt uit met de verharder, maar stolt of droogt pas als hij aan de lucht wordt blootgesteld; de hars vormt een vloeistof en wordt hard als hij droogt. 

Welke verschillende soorten epoxy's bestaan er?

Epoxies kunnen worden gebruikt voor een groot aantal projecten, waaronder de bouw van glasvezelboten en het repareren van scheuren in betonvloeren. Hieronder volgen enkele typische toepassingen van epoxy: Dakreparatieproducten werken door gaten in het oppervlak van een dak te dichten, waardoor water er niet doorheen kan. Als u ooit heeft gezien iemand het repareren van een dak door het spuiten van schuim (die lijkt op witte smurrie) in scheuren op het dak van uw huis of garage, dat is een voorbeeld van dit soort stof wordt gebruikt, samen met een soort van magische truc, omdat niemand weet hoe die gaten er in de eerste plaats. maar nu zijn ze weg als gevolg van deze magische stof genaamd "epoxy"!" 

Hoe wordt vloer epoxy aangebracht? 

Het aanbrengen van een laag epoxy op de ondervloer is de eerste stap bij het aanbrengen op uw vloer. Het aanbrengen van een gelijkmatige applicatie op het gehele oppervlak van uw vloer kan dit bewerkstelligen. Hoewel het cruciaal is om alle gebieden te dekken, moet u niet te veel stressen over het krijgen van het perfect omdat eventuele oneffenheden achteraf kunnen worden weggeschuurd. Nadat u de eerste laag ongeveer 24 uur hebt laten drogen (volgens de richtlijnen van de fabrikant), moet u beginnen met het aanbrengen van een tweede laag, de epoxy vloercoating met een andere partij hars en verharder die samen zijn gemengd. De tweede laag is niet zo dik als de eerste; breng liever voldoende substantie aan om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen of openingen zijn waar de vloeistof nog aanwezig is nadat u het voldoende tijd heeft gegeven om volledig in uw vloerbedekking te sijpelen (ongeveer 30 minuten).